Podle sociologických výzkumů se 38% žen v České republice stalo obětí domácího násilí. Toto číslo ukazuje, že domácí násilí je jev, který nelze přehlížet. I z tohoto důvodu Liga lidských práv vytvořila program Poradna pro ženy v tísni, který se zabývá právě touto problematikou.

Na podporu tohoto svého programu Liga lidských práv uspořádá benefiční koncert, z jehož výtěžku bude hrazen provoz programu Poradna pro ženy v tísni.

Dobročinný koncert se uskuteční 6. května 2004 od 19:00 v sále N.F.Čapka, Anenská 5, Praha – Staré město (naproti Divadlu na zábradlí). V programu, který je složen z děl Johanna Sebastiana Bacha, Eugena Ysaye a židovských obřadních zpěvů se představí Kateryna Kolcová-Tlustá (zpěv) a Biljana Pelić (housle).

Cena jedné vstupenky je 1500 Kč a jejich předprodej zajišťuje Gwendolyn Albert (777 621 227). Lze je také získat v restauraci Bakeshop Diner, Lázeňská 19, Malá Strana. Studenti mají nárok na 50 % slevu z ceny vstupenky.

Poradna pro ženy v tísni je program Ligy lidských práv poskytující v první řadě komplexní přímou pomoc obětem domácího násilí, a doplňkově i právní a psychologickou pomoc obětem znásilnění a sexuálního zneužívání. Konkrétně se jedná o poskytování osobních konzultací v oblasti krizové, právní (včetně soupisu veškerých právní podání a výběrově úhrady soudních poplatků), psychologické, sociální; zprostředkování kontaktu na další potřebné odborníky (psychiatry, sociální pracovnice, azylová zařízení apod.).

Kateryna Kolcová– Tlustá je ukrajinská zpěvačka, která interpretuje zejména židovské písně. Již od roku 1994 žije v České republice. Pravidelně se účastní hudebních festivalů.

Biljana Pelić je držitelkou ceny Gustava Mahlera udělovanou Evropskou unií umění. Její hudební činnost ji přinesla vysoké mezinárodní uznání.

Benefiční koncert se uskuteční díky laskavé podpoře sponzorů:

Pražské obce unitářů,

American Jewish Joint Distribution Committee

a Bluebird

benefice, domácí násilí, násilí na ženách