Zajímají tě lidská práva? Chceš získat zajímavé zkušenosti a dovednosti při činnosti, která dává smysl a přispívá ke spravedlivější společnosti?

Náš nový právní tým hledá dobrovolníky, kteří by mu byli oporou v naší právní poradně. Řešíme primárně právní problémy s lidskoprávním přesahem, zejména se zaměřením na práva dětí, práva pacientů a práva lidí s postižením. Náplní tvé práce bude zejména zodpovídání dotazů našich klientů a komunikace s nimi. Dostat se můžeš také ke zpracování jednodušších právních podání pro klienty, zpracování manuálů na web nebo k překladům do angličtiny.

Co ti nabízíme?

Kromě toho, že tvá práce bude dávat smysl, si zlepšíš své právní i komunikační dovednosti, bude se Ti věnovat mentor z řad právníků Ligy, který Ti bude poskytovat pravidelnou zpětnou vazbu, a navíc budeš pracovat v přátelském a neformálním prostředí neziskové organizace. Činností pro nás si také můžeš splnit část povinné školní praxe.

Jak si tě představujeme?

Studuješ alespoň 2. ročník právnické fakulty, máš zájem se nám věnovat 1-2 dny v týdnu alespoň do konce školního roku 2019/2020, nechybí ti odhodlání dělat svět lepším a pomáhat lidem s jejich lidskoprávními problémy. Zároveň pečlivost, spolehlivost a chuť učit se novým věcem patří mezi tvé silné stránky.

Pokud máš zájem s námi spolupracovat, pošli nám do 31. 10. 2019 na e-mail karel.lach@llp.cz svůj strukturovaný životopis, motivační dopis (max. 1 normostrana) a zpracování tohoto případu (max. 2500 znaků vč. mezer). Do 5. 11. 2019 se ti ozveme a vybrané zájemce pozveme na pohovor.

dobrovolníci, inzerát