Ročník 2014

diplomka.2014Do 4. ročníku soutěže Lidskoprávní diplomka se přihlásilo 13 studentů ze 7 univerzitních fakult.

Stejně jako v předchozích ročnících i letos převzala záštitu nad soutěží o nejlepší závěrečnou studentskou práci věnovanou problematice lidských práv paní senátorka Eliška Wagnerová. Ze třinácti přihlášených prací z oborů práva, sociálních i přírodních věd byla oceněna trojice autorů.

Věcné ceny za první místo převzala Kristýna Maradová z Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně za bakalářskou práci „Umírání živýma očima“ která se zabývá problematikou umírání a smrti v oblasti paliativní a hospicové péče – smrt a umírání člověka očima sociálních pracovníků lůžkového hospice, lidmi, kteří se z titulu svojí profese denně na svém pracovišti s umírajícími a jejich rodinami potkávají.

Na druhém místě se umístila Tereza Raková s diplomovou prací „Advocating Human Rights: The Case of Freedom of Expression in Morocco“ z Fakulty sociálních studií v Brně a na třetím místě Martina Grochová z Pedagogické fakulty MU v Brně, jejíž diplomová práce nese název „Význam biologických a faktických vazeb při rozhodování o svěření dítěte do péče: pohled Evropského soudu pro lidská práva“.

Slavnostní večer se konal 13. března 2015 v Café Atlas v Brně. Atmosféru dokreslil hudebník Honza Minarčík. Součástí programu bylo také ocenění účastníků naší další soutěže – Lidskoprávního moot courtu.

 

Fotogalerie